SE +46 (0)70 740 10 46  

Aros af Ryssgärdet

En katt från oss på Aros af Ryssgärdet

Det går helt fint att anmäla sitt intresse för kattunge/kattungar hos oss. Kontakta oss gärna via telefon eller mail, dessa uppgifter finner ni i blocket kontakta oss. Telefonnummret finner ni även högst upp på sidan.
Kika gärna på planerade kullar och kanske har ni valt ut en favorithona och önskar kattunge/kattungar efter henne till och med. Som ni vet är det inte först till kvarn utan rätt katt/katter ska landa hos rätt/rätta ägare för då blir det som allra bäst.
Vi ser alltid till att kattungarna blivit lite större och man kan se personlighet och hur de utvecklas innan det landar i vart kattungen ska fortsätta sitt äventyr. Somliga kattungar blir härliga sällskapskatter, somliga svassar runt på utställningar och visar sitt "vackra jag" samtidigt som de är bästa sällskapet och andra för vidare sunda vackra gener i avel och med det kanske stannar kvar i vår ägo eller flyttar till andra som kan och är engagerade likt oss att föra detta fina arbete med rasen vidare. Abessinierrasen är liten och stammen är smal så detta arbete är av största vikt så att vi framåt får njuta och roas av dessa underbara katter.
Under blocket tillgängliga kattungar/katter uppdaterar vi med jämna mellanrum från det kattungarna är ca 3 V gamla hur status ligger.
Texten "under utvärdering" betyder helt enkelt att vi tittar på faktorer som avgör var kattungen passar och lämpar sig bäst för, här är allt öppet och inget bestämt. När det finns personer som visat sitt intresse för kattungen kommer texten "intresse visat" upp. Sedan pågår det tät kontakt med intressenterna och till sist besök när kattungarna är ca 8 V gamla och har fått sin första vaccindos och där nya familjerna får träffa katterna och oss. Det brukar landa i att texten på status går över till "tingad". Om kattungen stannar med oss visar vi texten "Blir kvar i vår ägo"
Det viktigaste för oss är att kattungarna hittar fina varaktiga hem med massa kärlek.
När du och din katt/katter funnit varandra så kommer vi överens om överlåtelsedag (den dag när kattungen/kattungarna är tillräckligt gamla för att klara sig utan sin mamma och sina syskon). 
Vi lämnar inte iväg ungarna förrän de är 14 V och det finns det nu även beslut på enligt lag. Med hänsyn till att det sker så mycket i kattungarnas sociala utveckling att de mår gott av att vara med sina kullsyskon och mamma fram tills dess. men också för att ev biverkningar från vaccinering hunnit landa och kattungen är i full vigör att kunna tackla allt vad det innebär med att flyga ut ur boet. Det är en stor påfrestning för lilla katten och som uppfödare vill man sörja för att denna övergång blir så mjuk och fin som möjligt. Vi använder oss av SVERAKS avtal som är väldigt enkla och bra.
Vi fäster stor vikt vid engagemang och intresse från er köpare, där vi hinner bekanta oss under resans gång. Hos oss är det inte först till kvarn som gäller som ni vet, utan allt ska kännas bra och rätt. Vi är intresserade av och vill att ni som köpare ska få den bästa katten för just er och hur ni lever, samt att ni ska känna er trygga med att vi alltid finns som stöd och support och stöd om man önskar.


En Aroskatt

När ni blir ägare av en Aroskatt är den:

  • Vaccinerad (2 ggr) den tredje dosen grundvaccineringen görs först när katten är ca 1 år)

  • Chipmärkt

  • Veterinärbesiktigad (intyget inte äldre än 7 dagar)

  • Har stamtavla och är registrerad hos SVERAK

  • 14 V gammal

  • Innehar försäkring som kan övertas

  • Rustad för livets alla utmaningar, katterna är med oss hela tiden växer upp i hemmet och vi vänjer dom vid all slags saker som finns i vardagen så att de lämnar oss som trygga harmoniska och framåt individer

  • Får med sig ett flytta hemifrån kit med smått och gott, mat och information

 

En aroskatt

Alla våra katter parasittestas regelbundet (SVA`S stora parasitpaket)

Proverna skickas för analys till SVA (Statens Veterinärmedicinska Anstalt). Detta är för att försäkra oss om att ingen katt sprider parasiter vidare. När vi tar in nya katter till vårt katteri får de tillbringa första tiden i ett eget hus på tomten utan närhet till våra befintliga katter. De är isolerade fram tills parasitprover och annat kommit oss åter. Allt för att säkra att katterna inte tar med sig något något oönskat, framför allt till våra små.

Föräldrakatterna är testade och fria från PRA och PK (mer om detta kan ni läsa under vårt block HÄLSA och AVEL

Vi skickar även i väg DNA-analyser på våra nya avelshonor för att för att bilda oss insikt i färger, genetik, blodgrupp mm som finns bakåt.


En Aroskatt

Har fått de finaste av förutsättningar att växa och utvecklas.

Med en ren, trevlig miljö, massor med kärlek och lek samt foder av god kvalité, gjord på bästa råvarorna.

Katterna i huset får även råakycklingvingar, köttfärs och kycklinghjärtan.

Våra katter växer upp och lever tillsammans med oss 24 -7, precis som det ska vara.