SE +46 (0)70 740 10 46  

Aros af Ryssgärdet 

Våra fina avelshonor

Här presenterar vi de fina honor vi har i avel. De är nogsamt utvalda att föra sunda, stabila och vackra gener vidare. Det är ett viktigt och stort arbete som ligger bakom att finna lämplig hane. Vi ägnar oss inte åt linjeavel 
För att lära känna våra honor lite bättre och bilda er en uppfattning om hur de är till sättet, vad de gillar osv, så finner ni vidare presentation här inunder om ni scrollar ner. Trevlig läsning.
Ni kan också följa dem via vår Instagram & FB där vi dagligen uppdaterar med bilder och film på vad som händer i vårt hus tillsammans med katterna. Hjärtligt välkommen. 

Scrolla ner så får ni möta vår fina grupp av avelshonor

Flora och Ester väntar in sina DNA-paneler och laddas upp när de inkommit

Aros af Ryssgärdet katterna åker med stil 


Vår fina Signe 


Huset katterna och vi bor i 


Aros af Ryssgärdet 

GIC SE* Aros af Ryssgärdet BLENDA, Aby a

Kattförbundet SVERAK

Blenda brås mycket på sin mor S* Backilandets Hera von Ekontorp "SIGNE" Aby a, klok, vänlig och intelligent,  Tidigt i livet visade Blenda vilken kaliber hon är, social och framåt med riktigt härligt temperament. Hon är vacker i sin blåa skrud och silkeslena päls. 

Ögonen glöder av mörk bärnsten och matchar henne fint. En väldigt tillgiven katt som kommer farande och står på bakbenen och stångas mot en för att visa riktigt hur mycket hon tycker om. Blenda är helt klart bästa "lektanten" och extra mamman när hon inte själv har egna ungar. En tuff och kärleksfull tjej som härjar friskt tillsammans med de andra honorna och bidrar till många glada skratt. Vi har fått bekräftat det vi känt och tyckt från start nu att Blenda är en fin katt då  hon knipit certifikat och titlar i ett hujj.

Med en Grand Internationell Championtitel och fina resultat har -22 varit ett fint år för fröken Blenda, I Årets katt 2022 knep hon en 5:e plac Fertila honor kategori 4, samt blev BIV :).

Blenda har fått sin första kull som  såg dagens ljus 14/3 -23. Två fina små tjejer blev det en Aby a (blå) SE* Aros af Ryssgärdet Hjördis och en Aby n (viltfärgad) SE* Aros af Ryssgärdet Hilda . Dessa två kommer vi i framtiden helt klart få följa på utställningar runt om och det ska bli både spännande och roligt

Aros af Ryssgärdet 

CH SE* Aros af Ryssgärdet FLORA, Aby n

Kattförbundet SVERAK

Floras pappa är ingen mindre än SE* Aros af Ryssgärdet Assar, en av hanarna sprungen ur vår allra första kull,(se gärna vårt block " En hyllning till våra pensionerade Avelskatter"). En bedårande kattflicka med långa vackra ben och svans, pälsen vackert tickad, kort och skinandeblank. En högintelligent och påhittig katt, man kan vara helt säker att där Flora är, där händer det.

Hon älskar att leka och busa med våra leksaksspiralerna i alla färger och apporterar helst och mer än gärna likt den bästa av hundar, En helt underbar katt med stor personlighet. Orädd och äventyrslysten hänger hon gärna med oss på 4-hjulingsfärd och annat kul.  Flora har deltagit på sin första utställning med CAC Ex 1 NOM BIV som resultat och spås en fin framtid. 

Aros af Ryssgärdet 

CH SE* Aros af Ryssgärdet ESTER, Aby p

Esters far är i fawnfärgade SE* Aros af Ryssgärdet Bjarne (se gärna vårt block " En hyllning till våra pensionerade Avelskatter"). Vi ser framemot att följa denna fina fawnhona på utställningar runtom framöver. Ester är en mycket gladlynt, lekfull och social kattflicka som liksom sin mor älskar mat och gärna förser sig om tillfälle "bjuds".  Att tro att man ska ha mat på köksön i fred kan vara förenat med visst svinn :) Pasta är hennes favoritobjekt att tjuva. En påhittig och mycket intelligent katt som håller sin medsyster SE*Aros af Ryssgärdet Clinta fullt sysselsatt. Vi planerar para Ester under 2023

Ester är en feminin katt med långa vackra ben och svans, långa linjer och pigga ögon 

Aros af Ryssgärdet  S* Primuz-Zezam Fanzy "SVEA", Aby o
Kattförbundet SVERAK

S* Primuz-Zezam Fanzy

  Svea har fått två fina kullar, sin första kull 14/7 -22. Första en stor kull om 6 vackra kattungar, 2 honor och 4 hanar.4 sorrelhanar, en viltfärgad hane, en viltfärgad hona och en sorrelhona. En vacker kull och vi kan skriva under på att det var hålligång här hemma med alla sex i full fräs runt runt. Kull två föddes 21/5 -23. Tre sorrel och två fawnfärgade ungar blev det. En sorrelhane och två honor varav en av dem stannar kvar i vår avel, samt en fawnhona och en fawnhane

Far till kull 1 : SE* Aros af Ryssgärdet Assar. Aby n (viltfärgad)(se gärna vårt block " En hyllning till våra pensionerade Avelskatter"). Far till kull 2: SE* Aros af Ryssgärdet Egon. Aby p (fawn)(se gärna vårt block " En hyllning till våra pensionerade Avelskatter").

Svea är verkligen en supermamma.  Att ta hand om en hel hord av ungar är ingen promenad i parken, men för Svea verkar det som det mest enkla sak i hela världen och hon gör det med bravur helt för egen maskin. Svea är vackert djupröd i sin sorrelfärg . En katt som har lätt till lek och bus men även gos och mys. Hon älskar hänga på armen och följa med vart det än bär. Svea åker gärna rally på mattorna om man drar dom längst golvet och det verkar vara något som alla våra katter uppskattar. Svea är modern till sitt utseende och har slående vackra ögon., kort tät blank päls som är vackert tickad. Att vara med i badrummet och försöka stjäla tandborsten och vattenstrålen gillar hon också. Att fånga flugor i uterummet med sina tillsammans kattkompisar, det är toppen och något hon gärna sysslar med