SE +46 (0)70 740 10 46  

Aros af Ryssgärdet 

Här hyllar vi våra fina pensionerade avelskatter 

Många fina, varma tankar och minnen finns kring alla dessa underbara katter i denna kattegori :) För oss är de alla väldigt speciella och betydelsefulla på många vis. Alla är nogsamt handplockade att föra goda gener vidare i så väl hälsa och sundhet men också ett vackert yttre. Vi är så tacksamma över dessa katter och vill också passa på att skicka ett STORT TACK till de ägare som låtit katterna vara fertila och med det bidragit till att blodslinjenra får leva vidare på ett så fint sätt. Att vara pensionerad avelskatt behöver inte innebär att man är gammal :) 

Aros af Ryssgärdet 

Kattförbundet SVERAK

S* Backilandet´s Hera von Ekontorp " SIGNE", Aby a

9 avkommor

En intelligent och mycket social hona som lämnar vackra ungar efter sig. Vår första avelshona dessutom och en riktig förebild för de yngre honorna. En dröm för oss som uppfödare med att hon är som en klocka i löp och födsel. Helt exemplarisk med andra ord.

Signe är snabb i tanken och har nära till lek och jakt, en liten katt med det största hjärtat för både andra katter och människor. Pälsen är silkeslen ögon och öron välformade. Signe är en utomordentlig mor som på ett mycket pedagogiskt sätt fostrar sina små och rustar dem för livets utmaningar.En superintelligent katt men många strängar på sin lyra och bor i våra hjärtan, Signe kommer bli gammal hos ossKattförbundet SVERAK


Aros af Ryssgärdet 

Kattförbundet SVERAK

SE* Aros Ryssgärdet Bjarne Aby p

8 avkommor

Bjarne härstammar från en unik föräldrarparskombination med att Pappa Auccuparia´s L´Inverno  endast fått tre avkommor efter sig där Bjarne är en av dem tillsammans med sina kullsystrar SE*Aros af Ryssgärdet Brisa & GIC SE* Aros af Ryssgärdet Blenda (som vi har kvar för i vår avel) Bjarne har 8  avkommor efter sig. Vi är stolta uppfödare av tre av Bjarnes ungar, alla i vår E-kull. En fawnfärgad kull om tre, två hanar och en hona. Bjarne lever sitt härliga liv nu som kastrat med sina kattkompisar och matte Eva som vi för övrigt köpte vår allra första Abessinier Mille av, men också vår fina hona Signe.

Vi är väldigt tacksamma och glada över att Eva och Bjarne gjord denna insats för oss och för Abyaveln framåt. 

Aros af Ryssgärdet 


Aros af Ryssgärdet 

Kattförbundet SVERAK

SE* Aros af Ryssgärdet Assar Aby n

13 avkommor 

Assar är syskon med Atle (som han bor med) och Alve. Alla dessa tre hanar har nu avkommor efter sig och det gör oss mycket glada och också väldigt tacksamma. Vem hade kunnat hoppas på att vi skulle ha köpare till gossarna som verkligen gjort en bedrift med att se till att de fått avla.

Assar som varit fertil under några år har med sitt fantastiska temperament och vackra yttre fört detta vidare till sina små, som vi ser framemot att följa vidare både både kring avelsarbete och utställning Återigen Nikk, Sofie och alla fina barnen, Penny, Benjamin och Alexander. TACK så mycket för att Assar fått lämna efter sig13 små fina bebisar som vi med glädje följer vidare i livet.


Aros af Ryssgärdet 

Kattförbundet SVERAK

SE* Aros Ryssgärdet  Atle, Aby o

4 avkommor 

Liksom Alve och Assar föddes också Atle i vår första kull. En varmröd hane i sin sorrelkostym En helt underbar katt med både härligt lynne och exteriör. Han och ena kullbrodern landade i samma härliga familj. Sort TACK igen  Nikk & Sofie och alla fina barnen. Alexander, Penny, och Benjamin för att ni på allra bästa sätt hjälpt oss framåt med att låta både Atle och Assar få avla. Det är guld värt och ni är guld värda, Nikk har också hjälpt oss med lite fin  LOGGAdekal till vår takbox. Den kommer väl tillpass när det ska packas för utställning.

Aros af Ryssgärdet 


Aros af Ryssgärdet 

Kattförbundet SVERAK

SE* Aros af Ryssgärdet Alve Aby o

12 avkommor 

Denne hane föddes i vår allra första kull om tre hanar. En vacker pojk, med djup varmröd sorrel färg. Till lynnet väldigt social och nyfiken. Han har verkat i avel nere i Skåne hos sin nuvarande ägare Therese och har 12 avkommor efter sig. Lever nu livets glada dagar med sina kattkompisar som kastrat och vi är både tacksamma och glada att Therese och Alve verkligen gjort en superfin insats för Abyavlen och dess framtid. TACK Therese & Alve för allt ni gjort. Blir spännande att följa alla de små i livets framfart.


Aros af Ryssgärdet 

Kattförbundet SVERAK

SE* Aros Ryssgärdet  Egon, Aby p

5 avkommor 

Egon flyttade från oss när han var 14 V gammal och har sedan dess levt med sin fina nya familj där han mår som en prins med två små barn att busa med och få kärlek av.  Egon är pappa till vår Sveas andra kull och har med det fått 5 fina ungar efter sig. En unik kombination av katter. I kullen efter Egon blev det  tre sorrelfärgade ungar och två fawnfärgade. SE* Aros af Ryssgärdet Ivar, Ingolf, Ingeborg, Iselin och Idun.  Vi såg tidigt att Egon skulle lämpa sig för avel och med sitt fina temperament och yttre så har vi nu fått kvittot med fina fina I-kullen 

Vi vill passa på att TACKA Elin, Rickard och deras två små bedårande djurälskande barn så mycket för att de gjort en fin insats för Abessinierkatterna. Vi är mycket tacksamma och glada över att våra köpare ofta delar vår filosofi med att hankatterna ska leva vanliga liv i familj så långt det är möjligt. 


Aros af Ryssgärdet 


Aros af Ryssgärdet 

Kattförbundet SVERAK

SE* Aros af Ryssgärdet Frode, 

Aby o

2 avkommor 

Frode är en sagolikt vacker katt och ett tillika temperament som vi är glada att han nedärvt till sina två små viltfärgade gossar Joar & Jarl,vars mamma är Tarjej´s Galactica "SIV" . Frode bor och lever med sin fina bror Finn. Det är lite extra roligt för vi har fått äran att ha båda pojkarna tillbaka här för parning. Ljuvligt att få rå om dem och se hur de utvecklats i vuxen ålder. De har varit  med oss och gjort väldigt fina utställningsresultat tillsammans med syster Flora som vi valde att behålla i vårt katteri. En väldigt fin och stor kull där dessa tre ingick. Vill skicka ett stort TACK till Birgitta & Ronny för ert engagemang i aveln och att ni har förtroendet att låter gossarna följa med oss på utställningsäventyr, det är helt underbart!Aros af Ryssgärdet 

Kattförbundet SVERAK

Rubina von Reich (NO) "SELMA", Aby o

3 avkommor 

Selma, en söt norsk hona som vi fick förtroender att köpa av  Anne Mette Strandlökken .

hon är den gladaste kärleksfullaste katt man kan tänka sig och med sina vackra stora ögon så kommer hon undan med med massor. Men med det sagt så är hon ingen bråkmakare utan snäll som ett lamm både med folk och andra katter .Hon är spänstig och leklysten och klättrar kvickt upp på diskbänken och upp på höghöjden ovanför köksskåpen och sätter i gång larmet när vi inte är hemma. Tjuvar helst och gärna lite gott när det finns. Hon är en mästare på att visa tillgivenhet och att denna lilla katt kan spinna så högt så det är en gåta. En stor och härlig personlighet och vi är så glada att vi fått förtroendet att ha henne i vårt liv. Hon har satt tre fina fawnbebisar till världen varav SE* Aros af Ryssgärdet kommer gå i avel i vårt katteri när tiden är mogen och om allt går som det är tänkt. Selma har lagt mammarollen på hyllan eftersom hon utrustats med inverterade spenar som gör det näst intill omöjligt att dia sina små. Vi beslöt därför att inte utsätta henne för fler små snuttande bebisar. Nu lever hon livets glada dagar hos en alldeles underbar familj i närheten av oss där hon också har en väldigt fin prickig pälsvän.


Aros af Ryssgärdet 


Aros af Ryssgärdet 

Kattförbundet SVERAK

CH S* Tarjei´s Galactica "SIV"

Aby n

5 avkommor 

Denna skönhet fångade mitt öga redan som liten liten kattunge och ödet föll sig så att att hon turligt landade hemma hos oss vilket  vi är mycket glad över. Hon är en mysig katt som kommer galopperande med de andra direkt när man kommer hem och gosar mer än gärna i famnen. Hon sträcker sig upp och vill bli buren som en baby allra helst. Hennes päls är som silke och väldigt blank. Ögonen skimrar i grönt eller bärnsten beroende på ljus. Hon älskar vara med oss i köket när det lagas mat och tvekar inte att busa så mattorna ligger längs väggarna. Siv är också en riktig bolltrollare, dribblar som värsta proffset i hög fart, byter håll och stilar så man tappar hakan 🤩

Siv har givit oss tre fina kullar, I första kullen födde hon en ensam hane CH SE* Aros af Ryssgärdet Dakke (se avleshanar),I sin andra kull blev det två viltfärgade flickor SE* Aros af Ryssgärdet Gudrun och Gylla, far till dessa små är  SE*Aros af Ryssgärdet Assar så med det är de också helsyskon till Dakke, De föddes 2022-11-11.Sivs måtto är kvalitet inte kvantitet och vi är glad att hon nedärver sina gröna vackra ögon och härliga temperament. Sist men inte minst fick Siv två bedårande gossar i sin sista kull SE* Aros af Ryssgärdet Joar och Jarl där SE* Aros af Ryssgärdet Frode är far. . Tack käraste goa Siv för att vi fått vara din famil och fått se dina fina ungar växa upp. 


Aros af Ryssgärdet 

Kattförbundet SVERAK

SE* Aros Ryssgärdet  Ester, Aby p

1 avkomma

Esters far är i fawnfärgade SE* Aros af Ryssgärdet Bjarne. Meningen var att Ester skulle stanna kvar i vårt katteri, men familjen som tidigare köpt Clinta var så förtjust i henne att vi tillsist beslöt oss för att låta Ester få flytta men bibehålla avelsrätt. Denna kattflicka flyttade in i mitt hjärta från start och kommer för alltid bo där. Ester är en mycket gladlynt, lekfull och social kattflicka som liksom sin mor älskar mat och gärna förser sig om tillfälle "bjuds".  Att tro att man ska ha mat på köksön i fred kan vara förenat med visst svinn :) Pasta är hennes favoritobjekt att tjuva. En påhittig, kärleksfull och mycket intelligent katt som håller sin medsyster SE*Aros af Ryssgärdet Clinta fullt sysselsatt. Ester är en feminin katt med långa vackra ben och svans, långa linjer och pigga ögon och vi TACKAR fam Taflin så hjärtligt för den underbara lilla sorrelflicka Ester fick. 


Aros af Ryssgärdet 
Aros af Ryssgärdet 

Kattförbundet SVERAK

CH SE* Aros af Ryssgärdet Finn Aby n

1 avkomma 

Vacker uttrycksfull hane med sammetslen färstark päls, djup och varm i tonen. Föddes i en stor kull om 6, varav vi valt att behålla en viltfärgad syster för avel. Finn har ett otroligt temperament och tog titeln CHAMPION under Breed BIS i Borlänge, Han är också stolt far till en ljuvlig fawnfärgad unge. 

Vi vill passa på att sända ett stort varmt tack till Finn och Frodes ägare Birgitta.& Ronny Bandh-Henning som låtit oss i förtroende låna med gossarna på utställning och rå om dom här vid parningar. Vi är djupt tacksamma och så glada att pojkarna hamnat i er familj och får lov att vara katter med utevistelse.